Padlizsánkrém


Hozzávalók: (kb. 8 adag)

  • 2 közepes padlizsán
  • 4 kápia paprika (az a piros, ami nem csíp)
  • 1 közepes, hegyes, erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 egész fokhagyma
  • kis citromlé, só, bors

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbe vágjuk, hosszában és keresztben beirdaljuk. (kb. 2 cm mélyen bevágjuk)
  2. A fokhagymákat megpucoljuk, meglocsoljuk olívaolajjal és együtt, alufóliába csomagoljuk.
  3. A padlizsánokat is megkenjük olívaolajjal és besózzuk.
  4. A sütő alsó rácsára tesszük a padlizsánokat, fokhagymacsomagot, paradicsomot. Fölé pedig a paprikákat egy külön tepsire. 200 fokon kb. 30 percig sütjük. (Addig, ameddig a paprikák megfeketednek)
  5. Miután kivettük a sütőből, a padlizsánok „belét”, a csuma és héj nélküli paradicsomot és a fokhagymákat összedaráljuk. (Pl. kézi bot mixerrel)
  6. A paprikákat kicsumázzuk, magtalanítjuk, héjukat leszedjük, majd a többihez adjuk és összepépesítjük.
  7. Sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével ízesítjük.
  8. A hűtőben kb. 2 órát állni hagyjuk, majd pl. pirítós kenyérre kenve tálaljuk,

Jó étvágyat!

Költség: kb 800 ft