Illyés Sándor Szakkollégium

Az Illyés Sándor Szakkollégium az Eötvös Loránd Tudományegyetem ötödik, egyben legújabb szakkollégiuma, mely a Pedagogikum (pszichológia, pedagógia, gyógypedagógia, andragógia sportszervezés, rekreáció, tanító – és óvóképzés) tudományterülete iránt érdeklődő, szakmailag motivált hallgatókat tömöríti egybe. Fiatalságunk ellenére azonban már most is méltó vetélytársai vagyunk a régebbi, patinánsabb társainknak, hiszen az ország HÁROM legjobb szakkollégiuma közt vagyunk. Mindezt a 2012-ben készült Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnek készített tanulmány alapján jelenthetjük ki.

    Szellemiségünk négy alappilléren nyugszik, melyek a szakmaiság, közéletiség, közösségiség éstársadalmi felelősségvállalás.  A négy alappillér határozza meg a szakkollégiumi életünket, ezek adják az ISSZK-s életérzés eszenciáját. De mit is takarnak ezek?

    Hallgatóink már az egyetemi képzésük során motiváltak arra, hogy tanulmányaikat releváns szakmai gyakorlattal egészítsék ki. Mindezt a lehető legprofesszionálisabb módon igyekszünk megvalósítani, hogy közelebb kerüljünk a közös álmunkhoz, egyben intézményünk küldetéséhez:  szakmailag képzett és gyakorlott, társadalmilag felelős, interdiszciplináris szemléletű értelmiséggé váljunk.

 Képzésünk önmagunk, közös érdeklődésünknek megfelelően, önszerveződően rakjuk össze, három profil: a vezetői és szervezetfejlesztési, a kutatói és a segítői profil mentén. Nem csak képzésünket, hanem egyéb szervezeti ügyeinket is a közéletiség színterén belül, a bizottsági munkák és a közgyűlés révén magunk intézzük. Szervezetünk alulról szerveződő, demokratikus intézmény. Így mondhatjuk, hogy az irányítás a mi kezünkben van. Ez mind felelősséggel jár, azonban a munkaszervezés, az ügyintézés és  a bürokrácia terén is jártasságra teszünk szert. Hasonlóan az önkéntes munkáinkhoz, ahol a tapasztalatszerzés mellett fejlesztjük a társadalmi érzékenységünk, növelve a felelősségvállalásunk.

HONLAP