Kerekes úti kollégium

kukCím: 1135. Budapest, Kerekes út 12-20.
Telefon: +36 1 350-1456
Kollégiumi Diákbizottság Elnöke: Handzó Luca (kuk-elnok@kolhok.elte.hu)
Férőhely: 399
PPK-s lakók száma: 68
Szobák: 133 db 3 ágyas
Kollégiumi Díj: 10.320Ft/hó
 
 
A Kerekes utcai Kollégium a 13. kerületben, Angyalföldön található a Góliát Hotel épületében. Belépve a 10 emeletes épületbe, szemben találjuk magunkat a hangulatos előtérrel és recepcióval, ahol a belépőkártya felmutatásával megkaphatjátok a szobakulcsokat, akárcsak egy szállóban. Itt a kényelmes fotelekbe süppedve az ingyenes WIFI használat is biztosított.
Az épület „A” szárnyának a felső 3 szintjén, míg „B” oldalának felső 5 szintjén vannak a 3 fős, igényesen bútorozott szobák. A közlekedés megkönnyítése érdekében 3 lift áll a kolisok rendelkezésére, ami segíti a feljutást a felsőbb szintekre. Minden folyosó végén található 2 nem koedukált mosdó és zuhanyzó helyiség. A szinteken villanytűzhellyel és mikróval felszerelt konyhák várják a főzőcskéző kolisokat. Aki inkább gyorsabb megoldást választana, annak nagyon jó lehetőségként szolgálhat a kollégium földszintjén lévő Góliát Étterem, amely napi menükkel, és egyetemista pénztárcabarát árakkal várja az éhezőket. A kollégiumban mosási lehetőség is biztosított, ami a recepción megvásárolt mosózseton használatával lehetséges a szinteken elhelyezett, nagy mosógépekben.
A PPK-s hallgatók számára az egyetem épületeinek egyszerű megközelíthetősége miatt lehet előnyös itt lakni. Az IZU és a Kazy könnyen megközelíthető a 20E, 30 és 30A buszokkal és az 1-es metróval, míg a sport szakosok számára a BEAC is viszonylag könnyen elérhető a 4-es metró használatával.
A KUK az elsők között van a szórakoztatás, és programok terén is. Heti egyszer teaházat rendeznek, ami egy igen népszerű, meghitt hangulatú, beszélgetős, ismerkedős program. Nem is beszélve a kolibulikról, ahol minden alkalommal ingyen vehetnek részt a kolisok olyan népszerű, meghívott magyar fellépők koncertjein, mint Halott Pénz, Brains, vagy Ivan and the parazol.
A sportolni vágyóknak egy konditermet és egy fitness-termet tartanak fent, melyek bár kisméretűek, ki tudják elégíteni a hallgatók ilyesfajta szükségleteit. Emellett minden félévben kedvező árú aerobik-órákon is részt lehet venni hetente kétszer a kollégium egyik konferencia termében. Könyvtár is üzemel a koliban, ahol sok, a tanulmányokhoz is fontos irodalom megtalálható.
A közelben 2 kisebb bolt is található, melyek az év minden napján (vasárnaponként és ünnepnapokon is) egész nap várják a vásárlókat. Aki nagyobb bevásárlást szeretne tartani, annak is van lehetősége erre, a kb. 10 perc alatt, gyalog megközelíthető Béke téren álló üzletekben (Spar, Lidl, Rossmann, stb.).
Békési Zsanett