Kerekes úti kollégium

kukCím: 1135. Budapest, Kerekes út 12-20.
Telefon: +36 1 350-1456
Kollégiumi Diákbizottság Elnöke: Handzó Luca (kuk-elnok@kolhok.elte.hu)
Férőhely: 399
PPK-s lakók száma: 68
Szobák: 133 db 3 ágyas
Kollégiumi Díj: 10.320Ft/hó
 
 

A Kerekes utcai Kollégium a 13. kerületben, Angyalföldön található, a Kerekes utcai Góliát Hotelben. Ahogy belépünk az épületbe, a recepción találjuk magunkat, itt tudjuk elkérni a szobánk kulcsát a kedvesebbnél kedvesebb portásoktól. Az előtér fotelekkel van tele, bárki kedvére használhatja őket, és a Hotel ingyenes WiFi-jét is igénybe veheti.

Maga az épület két részre osztható: A és B oldalra. A két oldal között nincs különbség, mindkettőben ugyanolyan a szobák felszereltsége. Minden szoba három férőhelyes, az összes benne lakónak jut egy ágy, egy asztal, egy szék, egy polc, és egy szekrény. Ezeken felül található még bent egy mosdókagyló is. Minden folyosó végén található 2 nem koedukált mosdó és zuhanyzó helyiség. A szinteken villanytűzhellyel felszerelt konyhák várják a főzőcskéző kolisokat. Aki inkább gyorsabb megoldást választana, annak nagyon jó lehetőségként szolgálhat a kollégium földszintjén lévő Góliát Étterem, amely napi menükkel, és egyetemista pénztárcabarát árakkal várja az éhezőket. Ezeken felül természetesen a mosásunkat is meg lehet oldani, a portán lehet vásárolni mosózsetont, ezekkel működnek a mosókonyhában található mosógépek.

A PPK-s hallgatók számára az egyetem épületeinek egyszerű megközelíthetősége miatt lehet előnyös itt lakni. Az IZU és a Kazy könnyen megközelíthető a 20E, 30 és 30A buszokkal és az 1-es metróval, esetleg 105-ös busszal, ami a Béke térről indul, míg a sport szakosok számára a BEAC is viszonylag könnyen elérhető a 4-es metró használatával.

A KUK az elsők között van a szórakoztatás, és programok terén is. Minden kedden van teaház, ami nagyszerű lehetőség a beszélgetésre, ismerkedésre, sőt, néha ezt társasjátékokkal is meg szokták fűszerezni.  Nem is beszélve a kolibulikról, ahol minden alkalommal ingyen vehetnek részt a kolisok olyan népszerű, meghívott magyar fellépők koncertjein, mint Halott Pénz, Brains. A sportolni vágyóknak egy konditermet és egy fitness-termet tartanak fent. Emellett ingyenen órákat is szoktak tartani a Konferencia 1es teremben, a 2016-2017-es tanév tavaszi félévében volt például aerobik hétfőnként és szerdánként, plusz egy óra kettlebell, azoknak akiket nem fárasztott le eléggé a hétfői aerobik. Könyvtár is üzemel a koliban, ahol sok, a tanulmányokhoz is fontos irodalom megtalálható.

A közelben 2 kisebb bolt is található, melyek az év minden napján (vasárnaponként és ünnepnapokon is) egész nap várják a vásárlókat. Aki nagyobb bevásárlást szeretne tartani, annak is van lehetősége erre, a kb. 10 perc alatt, gyalog megközelíthető Béke téren álló üzletekben (Spar, Lidl, Rossmann, stb.).

Békési Zsanett