Rakott tojás

Rovat: Cheap-etke

Vega

Hozzávalók: (kb. 2 adag)

  • 5 tojás
  • 2 db zsemle (vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyér/kifli)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 e.k. liszt
  • 15 dkg sajt
  • só, bors, paprika

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk majd forró olajban kisütjük.
  2. Felverünk 2 tojást és összekeverjük a tejföllel, fűszerekkel. Ebbe belemártjuk a tejben kicsit megáztatott zsömléket, majd vajjal kikent jénai edénybe tesszük őket.
  3. A maradék 3 tojást keményre főzzük sós vízben. (forrástól számítva 8 perc). Ezeket megpucoljuk, majd a felét rákarikázzuk a zsömlékre, megszórjuk a sült hagymával. Ezt még egyszer megismételjük. A maradék tejfölös tojást ráöntjük.
  4. Lefedve, előmelegített sütőben 15 percig, majd sajttal megszórva fedetlenül még 5 percig sütjük.
  5. (Ha szeretnénk, mehet bele virsli és paradicsom is, hogy még extrább legyen.)

Jó étvágyat!

Költség: kb 450 ft

Hoós Dorottya