
Rovat: Cheap-etke
Vega
Hozzávalók: (kb. 2 adag)
- 5 tojás
- 2 db zsemle (vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyér/kifli)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 e.k. liszt
- 15 dkg sajt
- só, bors, paprika
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk majd forró olajban kisütjük.
- Felverünk 2 tojást és összekeverjük a tejföllel, fűszerekkel. Ebbe belemártjuk a tejben kicsit megáztatott zsömléket, majd vajjal kikent jénai edénybe tesszük őket.
- A maradék 3 tojást keményre főzzük sós vízben. (forrástól számítva 8 perc). Ezeket megpucoljuk, majd a felét rákarikázzuk a zsömlékre, megszórjuk a sült hagymával. Ezt még egyszer megismételjük. A maradék tejfölös tojást ráöntjük.
- Lefedve, előmelegített sütőben 15 percig, majd sajttal megszórva fedetlenül még 5 percig sütjük.
- (Ha szeretnénk, mehet bele virsli és paradicsom is, hogy még extrább legyen.)
Jó étvágyat!
Költség: kb 450 ft
Hoós Dorottya