Kortárs segítő csoport

logo_final

Az ELTE Kortárs Segítő csoport egy pszichológushallgatókból álló önkéntes csoport, amely a PPK Életvezetési Tanácsadó részeként működik. Többféle szolgáltatásunknak egy közös célja van: megkönnyíteni a hallgatótársaink életét, hogy az egyetemen eltöltött éveik pont olyanok legyenek, amilyennek ők szeretnék.

Az ELTE bármelyik karán is tanulsz, várunk segítő beszélgetésre, akár a tanulmányaidról, akár valamilyen személyesebb témáról, az életed más területeit érintő kérdésekről szeretnél beszélgetni valakivel. Mindannyian pszichológia szakos hallgatók vagyunk, így bizalommal fordulhatsz hozzánk. Szakmai tudásunk mellett megvan az az előnyünk, hogy Hozzád hasonlóan mi is egyetemisták vagyunk, így sokszor hasonló problémákkal, dilemmákkal nézünk szembe.

Programjainkkal arra törekszünk, hogy mindenki megtalálhassa bennük azt, ami a legjobban érdekli, amire leginkább szüksége lehet – ezért éppen olyan sokszínűek, mint amilyenek Ti vagytok. Filmklubjainkon érdekes régi filmekkel és az azt követő közös beszélgetéssel járunk körbe egy-egy pszichológiai témát – népszerűbbeket és jobban elfelejtetteteket egyaránt –, amiket úgy választunk ki, hogy mindenki találhasson benne valami gondolatébresztőt, valami inspirálót: valamit, amit magával vihet.

Önismereti társasjáték-alkalmainkon lehetőségetek van közelebb kerülni másokhoz (és magatokhoz egyaránt), és olyan kérdésekről együtt-gondolkodni, amik eddig is foglalkoztattak, csak nem tudtátok kivel megbeszélni, vagy éppen ellenkezőleg, korábban fel sem merültek bennetek.

Identity alkalmunk, eltérően a többi játék esttől zártabb, bensőségesebb keretek között valósul meg, kisebb létszámmal. A célunk ezzel a résztvevők közötti bizalmasabb légkör és ezáltal egy mélyebb önismereti lehetőség biztosítása.

A tematikus estekre minden alkalommal új, a pszichológia különböző területeihez kapcsolódó témával készülünk változatos állomásokkal, videókkal. A feladatokat, játékokat a résztvevők kis csoportokban tudják megoldani, így lehetőségük nyílik megosztani egymással gondolataikat, érzéseiket.

Segítőinket, programjainkat megtalálod itt a honlapunkon és a Kortárs facebook oldalán. Ha segítő beszélgetésre jelentkeznél, írj nekünk bizalommal a kortars.segito@ppk.elte.hu címre. Ha pedig valami más kérdés merült fel benned vagy bármilyen észrevételed lenne, akkor keress minket az info@kortars.elte.hu címen. ELTE Kortars Segito Csopor t - általános plakát 1