Nagytétényi úti Kollégium

Cím: 1223. Budapest, Nagytétényi út 162-164.
Email: nuk@kollegium.elte.hu
Telefon: +36 1 362-2319
Kollégiumi Diákbizottság Elnöke: Lipcsei Ádám (nuk-elnok@kolhok.elte.hu)
Férőhely: 670
PPK-s lakók száma: 10
Szobák: 14 db 3 ágyas és 246 db 4 ágyas
Kollégiumi Díj: 9.320Ft/hó
Egyéb egyetemisták: BME VIK

 

Az Nagytétényi úti Kollégium Budapest egyik kedvelt zöldövezetében, a XXII. kerületben, a Camponával szemben található.

A kollégium épülete közel ezer hallgatónak biztosít szálláslehetőséget. A két tíz emeletes lakóépületben az ELTE-sek mellett a BME-sek és az Óbudai Egyetem diákjai is megférnek. Összesen 570 ELTE-s, 200 BME-s és 50 óbudais férőhelyünk van. A szobák háromágyasak. Minden szobában van egy mosdókagyló és tükör. A szintek végén találhatók felújított női- és férfi wc-k valamint a zuhanyzók. Szintén a folyosó végén található a konyha gáztűzhelyekkel, mikrohullámú sütővel felszerelve. A szinteken emellett van még két közösségi helyiség. Az „A” és „B” épületben  van mosókonyha szárítóval, emellett vasalóhelyiség is.

A „C” épületben található a viszonylag jól felszerelt kollégiumi könyvtár, valamint a klimatizált, internet-csatlakozókkal kiépített nagy tanuló, ahol vizsgaidőszakban nyugodt körülmények között készülhetünk a vizsgákra. Örvendetes, hogy van udvarunk, ahol élénk közösségi élet várja a friss levegőt szívni vágyókat.

Bár TTNY a belvároson kívül esik, nem panaszkodhatunk, hiszen az egyetem összes kara egy órán belül elérhető. A Lágymányosi Campusra 133-as, 33-as járattal 20-30 perc alatt eljuthatunk, a Kazy 45, az IZU 55 percre van 133-as busszal. Egy átmulatott éjszaka után sem kell megijedni, a 973-as busz is a koli előtt tesz le.

A kollégiumban a közösségi élet is igen színes, hiszen a büfében heti rendszerességgel lehet karaoke partizni, de ünnepkörök időszakaiban is szervezünk tematikus eseményeket, bulikat. Az év kezdetén az új lakókat avatjuk be a TTNY-es élet jellegzetességeibe, tavasszal pedig megrendezésre kerül a kollégium legnagyobb eseménye a TTNY Napok.

Egész évben működő köreink várják az aktív, érdeklődő hallgatókat. A Társasjáték Kör válogatott, izgalmas társasokkal várja a hallgatókat. Fontos számunkra a környezettudatosság, így szelektíven gyűjtjük a szemetet. Az ELTE EKSZ (Együtt a Környezettudatos Szemléletért) kolis köre felelősségteljesen ügyel a szelektív hulladékgyűjtők rendben tartására. Az informatika iránt érdeklődők csatlakozhatnak az Internet Hálózatért Felelős Stúdióhoz (IHFS), ami szakmai fejlődést is nyújthat a tagoknak.

A sportolni vágyó hallgatók is megtalálhatják a nekik való elfoglaltságot, hiszen a cardio edzéstől az aerobikon át a labdajátékokig számos mozgásformára lehetőség nyílik. A konditerem a fiúkat havi 1000, a lányokat 500 Ft-ért várja. A kollégiumtól párszáz méterre található egy tanuszoda, ahová minden évben pályázunk, így ingyen bérletettel mehetünk úszni, szaunázni. A környék futóknak is ideális, sík terep és emelkedős helyek is vannak a közelben.

Annak ellenére, hogy nem a belső kerületekben helyezkedünk el, nem szenvedhetünk hiányt semmilyen szolgáltatásban. A Camponában jó plázához méltóan kedvünkre shoppingolhatunk, mozizhatunk, intézhetjük banki, postai egyéb ügyeinket. A Tropicariumban és a Csodák Palotájában kedvünkre szórakozhatunk. A Tesco ellátja a diákokat minden földi jóval, de aki fáradt átmenni a koliból az út túloldalára, az karnyújtásnyira megtalálja a pékséget és a zöldségest is, közvetlenül a buszmegállónál. Két megállóra van egy Lidl és egy Aldi is. a Campona mögötti vasútállomásról fél órán belül eljuthatunk Kelenföldre vagy akár a Déli pályudvarra.

Tehát, tétényesnek lenni jó! Aki egyszer eljön idáig, megszereti, szívéhez nő. A színes, élénk társaság a koli erőssége, hiszen három egyetem hallgatói élnek együtt. Az itt töltött évek garantálják feledhetetlen élményeket!

Szeretettel várunk a NUK-ban!

 

Markovics Zita