Nándorfejérvári úti Kollégium

Cím: 1117. Budapest, Nádorfejérvári út 13.
Email: nfk@kollegium.elte.hu
Telefon: +36 1 203-8197
Kollégiumi Diákbizottság Elnöke: Erdélyi Hanga (nfk-elnok@kolhok.elte.hu)
Férőhely: 100
PPK-s lakók száma: 7
Szobák: 32 db 3 ágyas és 2db 2 ágyas
Kollégiumi Díj: 12.320 Ft/hó
Az ELTE Nándorfejérvári úti Kollégiuma Kelenföldön található, amit a leggyorsabban fejlődő városrészek között tartanak számon. Nemrég épült meg a 4-es metró és az 1-es villamos is, amik megállói könnyen megközelíthetőek a kollégium lakói számára. A kollégium közvetlen környezetében rengeteg kis parkocska van, ami kedvez a nagyvárosi beépítettséget nem kedvelők számára.
 A kollégium 3 szakkollégiumnak is otthont nyújt: Bolyai Kollégium, Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium és az Illyés Sándor Szakkollégium. A Nándorfejérvári úti Kollégium 6 emeletből áll, minden emeleten található egy-egy fürdő mindkét nem számára, egy tágas konyha, és egy társalgó helység. Minden emeleten 10 lakóegység található. A lakóegységek két darab három ágyas szobát és egy tanuló szobát tartalmaznak. Mindegyik emeleten a konyhában tűzhely, mikró, vízforraló és kenyérpirító található. A hűtőszobában több hűtő is elérhető a hallgatók számára. A kollégium külön figyelmet szentel a szelektív hulladékgyűjtésnek is, külön kuka van az üvegnek/papírnak/műanyagnak az udvaron, valamint a konyhában is elérhető a szelektív gyűjtési lehetőség, ahol a veszélyes hulladékok elkülönítésére is van lehetőség. A kollégiumban elemgyűjtő is található. A társalgóhelység kanapékkal, székekkel, babzsákkal és tv-vel felszerelt szoba, ahol bármikor tartózkodhatnak a lakók. Nagyon gyakori helyszíne ez a random közösségi programoknak (filmezés, társasozás, konspirációs játékok, stb). Mosásra a legalsó szinten van lehetőség, ahol két ipari mosógépet használhatnak a hallgatók. A kollégiumban az internetszolgáltatás remek: wifi és kábeles kapcsolat is elérhető, továbbá a rendszergazda készséges a hallgatókkal.
A PPK épületei a kollégiumtól 15-45 percnyire találhatóak. A kollégiumtól két saroknyira áll meg a 47-es villamos, amivel el lehet jutni az a Kazyba kb 30 perc alatt, az Izuba kb 40-45 perc alatt a BEAC-ra pedig kb 15-20 perc alatt. Éjjel sem okoz problémát a közlekedés, több busz is jön a kollégium felé, amelyek érintik a nagyobb belvárosi csomópontokat (Blaha, Astoria).
A Diákbizottság lendületes programokkal biztosítja a kollégiumi élet pezsgését. Egyre több program szolgál arra, hogy a szakkollégiumok tagjai is megismerjék egymást. Év közben pedig több zenés-táncos mulatságon engedhetitek ki a gőzt. A kollégium aljában újranyílt a Kaktusz büfé, ami olcsó italozási, és főtt étel fogyasztási lehetőséggel áll a kollégium és a környék lakóinak rendelkezésre. Több tudományos jellegű programnak (pl:konferenciáknak) is otthont nyújt a kollégium.
A sportolni vágyóknak számos lehetőséget kínál a NFK. A kollégiumban konditerem működik, továbbá önszerveződő módon futballtevékenység, ping-pong és jóga is űzhető. Az épülettől 10 perc sétára található Bikás Parkban futópálya, és szabadtéri edzőpálya is várja a sportolni vágyókat.
Ezeken felül külön terem biztosított a hangszeres tevékenység támogatására, ahol még akár zongorázásra is van lehetőség.
A közelben több bolt is található. Pár percre, a Fehérvári úton van egy Spar, a Hengermalom úti Újbuda Centerben Tesco, drogéria, fodrász, posta, és gyógyszertár. Aki nem rest egy kicsit többet utazni, az pedig az Alleban mindent megtalálhat, ami egy plázában előfordulhat. (Interspar, mozi, ruhaüzletek, bankautomata, szaküzletek, könyvesbolt, papír-írószer, stb.)
Szondi Boglárka