Vezér úti kollégium

Cím: 1141. Budapest, Vezér út 112.
Email: vuk@kollegium.elte.hu
Telefon: +36 1 363 0044
Kollégiumi Diákbizottság Elnöke: Varga Viktória (vuk-elnok@kolhok.elte.hu)
Férőhely: 353
PPK-s lakók száma: 32
Szobák: 8 db 2 ágyas, 17 db 4 ágyas, 107 db 3 ágyas
Kollégiumi Díj: 9.320 Ft/hó
Budapest zöldövezetében, a XIV. kerületben található az ELTE Vezér úti Kollégiuma, ahol megkaphatod a tanuláshoz szükséges nyugalmat, de a jó közösségi életet sem kell hiányolnod.
 A kollégium 9 emeletből áll, minden emeleten található 2 db 4 ágyas, 11 db 3 ágyas és 1 db 2 ágyas szoba, amely ideális pároknak is. A fürdők ugyan koedukáltak, viszont zárható ajtóval rendelkeznek így ez nem okozott még problémát. Mindegyik emeleten van egy jól felszerelt konyha két tűzhellyel, mikróval, illetve egy hűtőszoba, ahol több hűtő áll a hallgatók rendelkezésére. Külön figyelmet fordítanak a szelektív hulladékgyűjtésre is, külön kuka van az üvegnek/papírnak/műanyagnak, valamint a komposztnak. A konyha mellett minden szinten van egy társalgó asztalokkal, nagy és új tv-vel, rengeteg csatornával, ide bármikor ki lehet jönni, társasozni, beszélgetni. Az első emeleten található a könyvtár, a tanulószoba, illetve a számítógépterem, ahol a gépeket a hallgatók szabadon használhatják. Emellett a mosásra is az első emeleten van lehetőség, 2 ipari mosógép áll a hallgatók rendelkezésére. A kollégiumban egész jó az internetszolgáltatás, wifi és kábeles net egyaránt működik.
A PPK épületei a kollégiumtól 30-60 percnyire találhatóak. Szinte a kollégium bejáratánál található a 82-es troli megállója, amivel 5-6 perc alatt az Örs vezér térre lehet eljutni, onnan pedig a 2-es metróval pár perc alatt elérhetőek a nagyobb belvárosi csomópontok. Így a Kazyba kb 30 perc alatt, az IZU-ba kb 40-45 perc alatt a BEAC-ra pedig kb 50 perc alatt lehet eljutni. Éjjel sem okoz problémát a közlekedés, több busz is jön a kollégium felé, amelyek érintik a nagyobb belvárosi csomópontokat (Blaha, Astoria).
A közösségi élet is igen pörgős, számtalan programmal várja a hallgatókat a Diákbizottság, illetve a Vezér Hallgatói Egyesület. Rögtön beköltözéskor kerül megrendezésre a Rókaavató, év közben pedig több zenés-táncos mulatságon engedhetitek ki a gőzt (pl.: Halloween-i Buli, Farsangi Buli, Mikulásbuli). Ezen kívül minden évben megrendezésre kerül a Vezér Napok, ami egy 3 napos rendezvény fellépőkkel, előadásokkal, sportversenyekkel, sorversennyel. Mindemellett év közben több teaházzal, koktél- és macaronpartyval, palacsintaházzal, társasjátékesttel várják a hallgatókat.
A sportolni vágyóknak is számos lehetőséget nyújt a VUK. Minden nap különböző rendszeres  sportfoglalkozásokon lehet részt venni, teljesen ingyen (pl.: hip-hop, jóga, kondicionáló torna, piloxing, pilates), emellett csocsó és pingpong asztalok is találhatóak a kollégium nagytermében. A földszinten van egy kisebb konditerem is, súlyokkal, bokszzsákkal, bordásfallal. Futópad ugyan nincs, de a koli környezete nagyon barátságos és zöld, a családi házak közötti kis utcákon jókat lehet futni.
A kollégium közelében több bolt is található. Pár percre, a Fogarasi úton van egy éjjel nappali, másik irányban egy Spar, illetve egy gyógyszertár is. Aki nem rest egy kicsit többet utazni, az pedig az Örs vezér téren az Árkádban és a Sugárban igazából mindent megtalálhat, ami egy plázában előfordulhat. (Interspar, mozi, bowlingterem, fodrász, kozmetika, szolárium, szakrendelések, bankautomata, gyógyszertár).
 Puju Robin