Hozzávalók: (kb. 8 adag)
- 2 közepes padlizsán
- 4 kápia paprika (az a piros, ami nem csíp)
- 1 közepes, hegyes, erős paprika
- 1 paradicsom
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 egész fokhagyma
- kis citromlé, só, bors
Elkészítés
- A padlizsánokat félbe vágjuk, hosszában és keresztben beirdaljuk. (kb. 2 cm mélyen bevágjuk)
- A fokhagymákat megpucoljuk, meglocsoljuk olívaolajjal és együtt, alufóliába csomagoljuk.
- A padlizsánokat is megkenjük olívaolajjal és besózzuk.
- A sütő alsó rácsára tesszük a padlizsánokat, fokhagymacsomagot, paradicsomot. Fölé pedig a paprikákat egy külön tepsire. 200 fokon kb. 30 percig sütjük. (Addig, ameddig a paprikák megfeketednek)
- Miután kivettük a sütőből, a padlizsánok „belét”, a csuma és héj nélküli paradicsomot és a fokhagymákat összedaráljuk. (Pl. kézi bot mixerrel)
- A paprikákat kicsumázzuk, magtalanítjuk, héjukat leszedjük, majd a többihez adjuk és összepépesítjük.
- Sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével ízesítjük.
- A hűtőben kb. 2 órát állni hagyjuk, majd pl. pirítós kenyérre kenve tálaljuk,
Jó étvágyat!
Költség: kb 800 ft