- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg sertés máj
- 1 csapott ek. liszt
- 1 csapott ek. fűszerpaprika
- 1 ek. majoranna
- Ízlés szerint só, bors
- Kis pohár víz (kb. 2 dl)
- Olaj a sütéshez
Körethez:
Finom köret például a petrezselymes burgonya, de ha nagyon kevés az idő és szűk a pénztárca, tökéletesen passzol hozzá a kenyér is.
- 80 dkg burgonya
- 3 tk. só
- 3 ek. olaj
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A májat megmossuk, majd egyforma csíkokra vágjuk.
- Megpucoljuk a vöröshagymát és a fokhagymát, a vöröset félbe vágjuk, majd vékony
csíkokra szeljük, a fokhagymát pedig apróra kockázzuk vagy le is reszelhetjük. - A hagymákat forró olajba tesszük, aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a
felszeletelt májat és nagy lángon átforgatjuk, így pár pillanat alatt kifehéredik. - A zsírjára rátesszük a lisztet és a fűszerpaprikát, párszor átforgatjuk. Figyeljünk,
hogy ne égjen le a paprika. - Fűszerezzük: hozzáadjuk a sót, borsot és majorannát.
- Felöntjük vízzel és nagy lángon kb. fél percig forraljuk.
Petrezselymes burgonya elkészítése:
- A krumplit megmossuk, megpucoljuk és kockára vágjuk. Ezután sós vízben félig
puhára főzzük. (kb 10 perc) - A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne a
petrezselymet. Az egész kb. fél perc alatt megvan. - A főtt burgonyát a pirított petrezselyemhez adjuk, alaposan összekeverjük, majd
pár percig együtt pirítjuk.
Jó étvágyat!
Költség: kb 400 ft