Hozzávalók: (kb. 3 adag)resztelt-maj2

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg sertés máj
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 csapott ek. fűszerpaprika
  • 1 ek. majoranna
  • Ízlés szerint só, bors
  • Kis pohár víz (kb. 2 dl)
  • Olaj a sütéshez

Körethez:

Finom köret például a petrezselymes burgonya, de ha nagyon kevés az idő és szűk a pénztárca, tökéletesen passzol hozzá a kenyér is.

  • 80 dkg burgonya
  • 3 tk. só
  • 3 ek. olaj
  • 1,5 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

  1. A májat megmossuk, majd egyforma csíkokra vágjuk.
  2. Megpucoljuk a vöröshagymát és a fokhagymát, a vöröset félbe vágjuk, majd vékony
    csíkokra szeljük, a fokhagymát pedig apróra kockázzuk vagy le is reszelhetjük.
  3. A hagymákat forró olajba tesszük, aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a
    felszeletelt májat és nagy lángon átforgatjuk, így pár pillanat alatt kifehéredik.
  4. A zsírjára rátesszük a lisztet és a fűszerpaprikát, párszor átforgatjuk. Figyeljünk,
    hogy ne égjen le a paprika.
  5. Fűszerezzük: hozzáadjuk a sót, borsot és majorannát.
  6. Felöntjük vízzel és nagy lángon kb. fél percig forraljuk.

Petrezselymes burgonya elkészítése:

  1. A krumplit megmossuk, megpucoljuk és kockára vágjuk. Ezután sós vízben félig
    puhára főzzük. (kb 10 perc)
  2. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne a
    petrezselymet. Az egész kb. fél perc alatt megvan.
  4. A főtt burgonyát a pirított petrezselyemhez adjuk, alaposan összekeverjük, majd
    pár percig együtt pirítjuk.

Jó étvágyat!

Költség: kb 400 ft