ELTE Tehetséggondozási Tanács – Galaxis toborzó

Kedves Hallgatók!

Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsának Galaxis programjába megnyitották a jelentkezést az önkéntes hallgatók számára. A program egyik célja segítséget nyújtani a középiskolás diákoknak az érettségi vizsgákra való felkészüléshez, ezáltal az egyetemi felvételre. Másrészt azoknak a diákoknak is lehet valami pluszt adni, akik a középiskolás tananyagon túl már komolyabb szinten foglalkoznának egyes tárgyakkal. A konkrét megvalósítás a CooSpace internetes felület erre a programra kialakított alkalmazásán keresztül történik, mely komoly tapasztalatot jelent a résztvevő hallgatóknak az E-learning módszerek gyakorlati használatában.

Az érettségi felkészítéssel kapcsolatos főbb feladatok:

  • feladatsorok összeállítása és elküldése a programba jelentkező középiskolás diákoknak
  • a diákok által beküldött megoldások kijavítása és ezek visszaküldése
  • oktatási segédanyagok összeállítása és feltöltése, megosztása
  • válaszadás a diákok kérdéseire (ennek eszköze levelezés és fórumozás)
  • egyénre szabott tanácsadás az érettségihez szükséges kompetenciák elsajátításához

A program bővítéséhez szívesen veszik a kreatív ötleteket. A tehetséges és felkészült diákok számára egyetemi bevezető oktatást folytathatnak, egyéni vagy csoportos kutatási projekteket találhatnak ki számukra, megoszthatják velük azokat az ismereteket, és bevezethetik őket azokba a készségekbe, amelyekre szerintetek az egyetemen szükségük lesz. Nagyon örülnének annak is, ha nem kizárólag tantárgyi, hanem szakokhoz fűződő színterek is létrejönnének, amelyeket akár csoportosan instruálnának (létezik már egy pszichológia és egy hebraisztika színtér). Itt lehetőség nyílik az adott szak népszerűsítésére és az érdeklődés felkeltésére az adott tudományterület iránt.

A programban résztvevők felkészítést kapnak a CooSpace használatára.

A részvétel előnyei

Hallgatók bevonása ebbe az önkéntes segítő tevékenységbe alapvető értékteremtő erővel bír, és ezen túl személyes fejlődési lehetőség is. A munkaerőpiacon nagy előnyt jelent, ha egyéb tevékenységekben is részt vettetek az egyetemi tanulmányok alatt. Ezen segítő programban való részvétel a munkáltatók számára bizonyíthatja az egyén elkötelezettségét, jó kooperációs és kommunikációs képességeit, rugalmasságát. Ezen kívül a közreműködő hallgatók részt vehetnek exkluzív képzéseken, ahol tovább bővíthetik ismereteiket, és amelyek elősegítik a munkájukat, az egyetemi, és azt követő karrierjüket egyaránt. Ezek között pl. E-learninggel, prezentációk, poszterek és publikációk készítésével, kutatásmódszertannal, pályázatírással, irodalomkutatási módszerekkel és projekt-alapú oktatással kapcsolatos, félnapos kurzusokból lehet választani (magyar és/vagy angol nyelven).

E-learninggel kapcsolatban a következőket ajánlják:

  • Adatvizualizáció, infografikakészítés
  • Ötletbörze-eszközök, online vitatámogatás
  • Grafikus rendezők: gondolattérképek, idővonalak,
  • A formatív értékelés eszközei, gamification, online kvízkészítés
  • Digitális történetmesélés, animációs film készítése
  • 21. századi olvasók, könyves közösségek
  • Online munkaszervezés, projektmenedzsment, naptár, adminisztrációs eszközök, kollaboratív jegyzetelés
  • Geolokációs alkalmazások, QR kódok és kiterjesztett valóság
  • Prezi

A felsoroltakon kívül ezzel a szakmai tevékenységgel a Karriermenedzsment III című kurzus keretében szabad kredit is teljesíthető.

Jelentkezés

Folyamatosan várják a programba bekapcsolódni kívánó hallgatók jelentkezését az egyes szakok, illetve tudományterületek képviselésére, az érettségi felkészítéshez pedig az érettségi tárgyakból, jelenleg elsősorban fizika, kémia, biológia, földrajz tárgyakból van szükség hallgatókra. Kérjük, hogy jelentkezéseteket a galaxis@rk.elte.hu e-mail címre küldjék el.

További információért, kérjük, keressék fel kollegáinkat a galaxis@rk.elte.hu e-mail címen.

Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa

http://www.elte.hu/tehetseggondozas