Házi paradicsomleves

pariHozzávalók: (kb. 5 adag)

  • 1 liter 100%-os paradicsomlé
  • 1 liter víz
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 e.k. liszt
  • 1 e.k. ételízesítő
  • 1 t.k. só
  • 1 e.k. bazsalikom
  • Ízlés szerinti levesbetét: betűtészta / pirítós kenyér / rizs

 

Elkészítés

  1. Egy nagy lábosban világos rántást készítek: Kevés forró olajhoz hozzáadom a lisztet úgy, hogy folyósra lehessen keverni, majd folyamatos kevergetés mellett világos barnára pirítom.
  2. Ezután felöntöm a paradicsomlével majd a vízzel, hozzáadom a megpucolt, egész fej hagymát.
  3. 10 percig forralom, közben ízesítem: hozzáadom a vegetát, sót, bazsalikomot.
  4. Ha tésztával szeretném tálalni, azt is beleteszem és még 10 percig forralom. (tészta nélkül összesen 15 percig lassú tűzön forraljuk!)

Jó étvágyat!

Költség: kb 400 ft