Hello-Goodbye, avagy milyen események történtek félév végén a HÖK-ben?


Május 7-én megrendezésre került a 2018/’19-es tanév második Küldöttgyűlése. Az eseményen szóba került a HÖOK külhoni programja, a szombathelyi hallgatói érdekképviseleti ügyek, a PPK HÖK csatlakozása a Bölcsész Hallgatók Szövetségéhez, valamint a Kazinczy utcai épület felújításának részletei is. Az ügyek megvitatása után sor került a nagy bejelentésekre is, amik a Hallgatói Önkormányzatban bekövetkező személyi változásokkal kapcsolatosak.

Kreszadló Dóra, a kari HÖK elnök asszony ebben a félévben zárja egyetemi tanulmányait, amelynek következtében lemondott tisztségétől. Helyére Korinek Janka alelnököt terjesztette a küldöttgyűlés elé szavazásra, aki jelenleg harmadéves, pszichológia szakos hallgató veszi át, és többek között megszervezte a 2017-es Gólyatábor szakos napját, másfél évig a HÖK esélyegyenlőségi referenseként tevékenykedett, amely alatt megszervezett három Mindenki Segít Napot, és egy LMBTQ témához illeszkedő előadássorozatot, ezen kívül többször is személyes segítséget nyújtott a rászorulóknak. 2018 nyarán a Gólyahét HHH napjának egyik napfelelőse volt, ezen felül animátorként részt vett az Etalon megszervezésében, és egyben egy animátor képződő család szülőjeként is működött. 2018 decemberétől HÖK alelnökként munkálkodott, melynek során feladata a szervezet összetartása volt. Az ügyvivő elnöki tisztséget a küldöttgyűlésen való megszavazásával május 7-től tölti be.

Korinek Janka ezúttal a Kari Etikai Bizottság tagjává is vált, Szabó Bernadett tanárképzési referens pedig a Tanárképzési Bizottságban és a Tanulmányi Bizottságban, és a Kari Tanácsban fog tevékenykedni. Perger Petrát pedig póttagként delegálták a Tanulmányi Bizottságba.

A Küldöttgyűlés lezárása után a Hétkerben alkalomhoz illően megünneplésre kerültek a HÖK leköszönő és újabb tisztségeket betöltő tagjai.

Készítette: Zách Boglárka