Hozzávalók (kb. 35 pici gombóchoz)
- 0,5 kg túró
- 7-10 dkg búzadara
- 3 tojás
- 1 csom. vaníliás cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- prézli (annyi, hogy bele tudjuk forgatni a gombócokat)
- olaj, kevés só
- porcukor, tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
- A túróhoz a 3 tojássárgáját, búzadarát, sót, vaníliás cukrot, szódabikarbónát
hozzáadjuk, összedolgozzuk. - A fehérjét felverjük, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.
- 1-1,5 órára a hűtőbe állni hagyjuk!
- Közben a prézlit kis olajon megpirítjuk.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízbe rakjuk. (A víz forrjon,
de ne lobogjon) - Miután egy gombóc feljön a víz tetejére, még egy picit hagyjuk főni. (összesen kb. 5
perc kell neki) Kóstoljunk próbagombócot! - Miután kivesszük, forgassuk bele a pirított prézlibe.
- Tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Költség: kb 800 ft