Túrógombóc


Hozzávalók (kb. 35 pici gombóchoz)

  • 0,5 kg túró
  • 7-10 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • prézli (annyi, hogy bele tudjuk forgatni a gombócokat)
  • olaj, kevés só
  • porcukor, tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A túróhoz a 3 tojássárgáját, búzadarát, sót, vaníliás cukrot, szódabikarbónát
    hozzáadjuk, összedolgozzuk.
  2. A fehérjét felverjük, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.
  3. 1-1,5 órára a hűtőbe állni hagyjuk!
  4. Közben a prézlit kis olajon megpirítjuk.
  5. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízbe rakjuk. (A víz forrjon,
    de ne lobogjon)
  6. Miután egy gombóc feljön a víz tetejére, még egy picit hagyjuk főni. (összesen kb. 5
    perc kell neki) Kóstoljunk próbagombócot!
  7. Miután kivesszük, forgassuk bele a pirított prézlibe.
  8. Tejföllel, porcukorral tálaljuk.

Jó étvágyat!

Költség: kb 800 ft