A legjobb négy között volt az ELTE-BEAC PPK csapata – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság Final Four

PersPeKtíva / Sport

BME – ELTE-BEAC PPK (4-1)elte

Nagyon kiegyensúlyozottan kezd mindkét csapat, az előző meccshez képest a szurkolók is elhalkultak kicsit. Az első gólra viszonylag sokat kellett várni, de megérte: Szini László egy gyönyörű góllal kápráztatta el a közönséget (0-1). A BME válaszára 6 percet kellett várni, azonban rögtön dupláztak is a műszakisok (1-2).

A második félidőben az ELTE már nem tudott gólt szerezni, viszont a 2016-os KEK-re készült mezes srácok ismét egy percen belül két góllal növelték az előnyüket (4-1), így ők mehettek tovább a döntőbe.

ELTE – Corvinus (1-7)

Az ELTE csapata egymás utána a második meccsét játssza, szóval a fiúk kicsit fáradtan lépnek újra ringbe a bronzért. A 7. percben megtörik a csend, Szini keményen a sarokba helyezi a labdát (1-0), de egy percen belül kontráz a Corvinus (1-1). Másfél perccel a vége előtt a közgázos fiúk újabb gólt szereznek, így egy gól különbséggel mennek fiaink szünetre az első félidőt követően (2-1).

A második játékrész 4. percében a Corvinus ismét hálóba talál, ezzel 2 góllal mennek az ELTE előtt (3-1). A félidő idusán a piros mezesek újabb gólt szereznek (4-1), majd az utolsó 10 percre az ELTE 5 a 4-re vált, két reményteli lövés a kapufáról pattan ki. A Corvinus ismét támad és egymás után két találatot is szerez (6-1). Az utolsó másodpercekben még egy támadást indítanak a közgázosok, melynek gól a vége, így 7-1-es eredménnyel zárul a mérkőzés.

Eredmények:

Elődöntők
Corvinus – Pázmány 0-1 BME – ELTE-BEAC PPK 4-1
Bronzmeccs Döntő
Corvinus – ELTE 7-1 BME – Pázmány 3-2

Sajben Marcellt, az ELTE-BEAC PPK edzőjét kérdeztük a négyes döntővel kapcsolatban:

„Sajnos az idei évben generációváltás volt csapatunkban, ami meg is látszott a játékunkon, eredményeinken. Helyzetünket tovább nehezítette, hogy Gáspár Dávid megsérült a KEK-en, és egyik húzóemberünk, Kovácsfi Barna pedig eligazolt a télen. Az elődöntőben a BME jobb játékerőt képviselt nálunk, ami sokat kivett a srácokból, hiszen a meccs hajrájáig tartottuk velük a ritmust, és az ötperces pihenő, illetve Dunai kiállítása után már bravúr lett volna a Corvinus legyőzése, akik nagyon megérdemelték idén a sikert és a harmadik helyet is. Büszke vagyok a srácokra, hiszen évek óta a csapat magját ők adják, de jövőre egy teljesen felfrissített ELTE PPK fog újra éremért harcolni a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon!”

Gratulálunk az ELTE-BEAC PPK csapatának a legjobb négy közé jutásért!

HAJRÁ ELTE! HAJRÁ BEAC!

Kövecses Gréti