Fokhagymakrémleves

Hozzávalók ( kb. 4 adag):

  • olaj
  • kis tubus fokhagymakrém
  • 3 evőkanál liszt
  • 1.5 liter víz
  • 0,5 liter főzőtejszín

Tálaláshoz:

  • kb. 15 dkg füstölt sajt
  • kenyér

Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a tubus fokhagymakrémet. Párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Ezt is elkeverjük csomómentesre. (Nem kell megvárni, míg megbarnul!)

Felöntjük vízzel és főzőtejszínnel és közepes lángon FOLYAMATOS KEVERGETÉS MELLETT (különben leég az aljára) megvárjuk, míg elkezd forrni. Ne ijedjünk meg, mikor elkezd feljönni, csak figyeljünk és vegyük lejjebb a lángot. Ha „megnyugodott” kicsit újra feltekerhetjük. Ezt ismételjük meg még egyszer-kétszer, ameddig már egyenletesen fog forrni a leves. Továbbra is folyamatosan kevergetjük és forraljuk még kb. 10 percig.

Reszelhetünk bele füstölt sajtot és pirítós kenyérrel már falhatjuk is!

Jó étvágyat!

Költség: kb 1000 ft